Tusen år gamle design tilpasset moderne kvinner

Klesarven festdrakt inspirert av vikingtiden

Fra venstre: L og XXL.
Modellen er 175 cm høy, brystmål 105 cm og har på seg størrelse L.

Hvilke anledninger passer draktene til?

Slik setter du sammen din Klesarven festdrakt

1. Velg en serk/linkjole som base for drakten din

Serken fungerer som en underkjole, og er sydd i høykvalitets lin. Den er ikke gjennomsiktig og kan fint brukes alene. Vår modell heter Frøya og er sydd med store kiler i siden for maks bevegelsesfrihet og flott fasong. Vi har mange ulike farger, dersom du ønsker et mer historisk korrekt antrekk, anbefaler vi naturfarget eller blå lin, som vi har kilder på fra vikingtiden. Lin var vrient å farge i andre farger, men takket være moderne fargemetoder, har vi serker i alle regnbuens farger.

2. Velg en selekjole du føler deg vel i

Selekjolene våre heter Fryd og Draum og er sydd i nydelig, diamantkypert ullstoff. Når man ser dem på nært hold vil du se små diamanter i stoffet, som skyldes at stoffet er vevet med to ulike tråder. Detaljene på kjolene er inspirert av Køstrupkjolen, fragmenter av en vikingdrakt fra Danmark. Selekjolen har behagelig skjørt med mye vidde og skjult strikk i ryggen. Derfor former den seg alltid fint etter brystet ditt. Velg mellom en rekke ulike farger og husk at vikingene var glade i fargesprakende plagg.

3. Velg skålspenner og tilbehør

Draum lukkes i front med skålspenner, som er en oval brosje fra vikingtiden. Denne brukes til å feste selene foran på Draum og som pynt til Fryd, og vi har en rekke ulike stiler å velge fra. I tillegg kan du velge annet tilbehør som halsbrosjer til å feste i linserken, belter i ull eller lær, beltevesker til å oppbevare nøkler, kort og mobiltelefon i, armbånd, perler og sjal. Kun fantasien setter grenser! Miks og match din drømmedrakt, med de fargene og tilbehøret du ønsker deg.

Kun 1-3 dagers leveringstid

God service og glade kunder betyr mye for oss. Vi syr små partier drakter om gangen og har alltid kjolene på lager. Leveringstid er 1-3 dager til hele landet. Bestiller du før kl. 12, sendes pakken din samme dag.

Passer de fleste former og fasonger

Vi har 14 dagers åpent kjøp og enkel bytte/retur slik at du kan prøve på drakten hjemme. Vi tilbyr størrelse XS-XXXL og selekjolene våre er fleksible rundt brystet. Derfor vil de aller fleste passe godt i disse klærne. Modellene du ser bilder av, er fra 160-182 cm høye.

Høy kvalitet, designet for å vare

Klesarven benytter seg av høykvalitets naturmaterialer som ull og lin med samme veveteknikker brukt i vikingtiden. Gode materialer sikrer lang holdbarhet. Klærne våre er etisk produsert med lidenskap for bærekraft og kan brukes år etter år.

Modellen på bildet er 175 cm høy, har brystmål på 90 cm og bruker størrelse S.
Modellen på bildet er 175 cm høy, har brystmål på 90 cm og bruker størrelse S.
Modellen på bildet er 164 cm høy, har brystmål på 91 cm og bruker størrelse S.
Modellen på bildet er 175 cm høy, har brystmål på 90 cm og bruker størrelse S.
Modellen på bildet er 175 cm høy med brystmål på 105 cm og bruker størrelse L.
Modellen er 168 cm høy og har på seg størrelse S.
Modellen på bildet er 164 cm høy, brystmål 91 cm og bruker størrelse S.
Modellen er 164 cm høy, brystmål 91 cm og har på seg størrelse S.
Modellen er 164 cm høy, brystmål 87 cm og har på seg størrelse S.
Modellen på bildet er 164 cm høy, brystmål 91 cm og har på seg størrelse S.

Hva er forskjellen mellom Fryd og Draum selekjole?

Splittede stropper som er fastsydd foran og bak. Disse kan enkelt legges ut inntil 7 cm.

Fryd viking selekjole, en mer autentisk selekjole

Fryd har ingen synlige sømmer

Fryd kommer i sort, kongeblå og vinrød

Fryd er mer ettersittende over bysten og midjen og har en smalere passform

Fryd har ingen rynking i front, kun i rygg

Fryd har historiske, rundsydde skulderstropper som er fastsydde og kan justeres

Fryd har en trådfarge i veven og er ensfarget

Fryd er 2 cm lengre enn Draum

Draum viking selekjole, komfortabel klassiker

Draum har en synlig søm i front

Draum kommer i burgunderrød, blå, flaskegrønn, brun, rød og skoggrønn

Draum har en løsere passform og er kun ettersittende helt øverst, og løsere rundt midjen

Draum har rynking både i front og i ryggen

Draum har flate skulderstropper som er åpne i front

Draum har alltid to trådfarger i veven som gir vakkert spill i stoffet

Draum er 2 cm kortere enn Fryd

Ofte stilte spørsmål

Hvilke sko skal jeg bruke til drakten?

Vanskelig å velge?

Trenger du hjelp til å sette sammen drakten din?

Vi er her for å hjelpe deg. Send en e-post til info@klesarven.no, eller en melding på Facebook eller Instagram.

Autensitet og historisk korrekthet

Grunnleggerne av Klesarven er aktive innen viking reenactment og levende historie. Vi er interesserte i å rekonstruere plagg, tilbehør og hesteutstyr fra vikingtiden og bruker fritiden på dette.

Det er derfor viktig for oss å adressere spørsmålet om autensitet når det kommer til vikingdrakter som produseres i moderne tider.

Alle vikingdraktene fra Klesarven er inspirert av gravfunn fra vikingtiden, der fragmenter av tekstiler, perler og smykker er bevart.

Tolkningene av disse funnene er grunnlaget for draktene våre. Passformen er justert til den moderne kvinnekroppen slik at vi kan føre standardstørrelser. Det er derfor alltid noen detaljer som ikke er autentiske, selvom klærne er vikingtids selekjoler og serker.

For å kunne produsere klærne våre etisk lar vi fabrikkene vi samarbeider med sy kjolene i sitt tempo. Vi produserer derfor små partier om gangen og gjør ikke spesialbestillinger. Du kan lese mer om produksjonen vår her.

Vi er ikke historisk korrekte. Draktene våre er sydd med symaskin for å kunne sikre kortere produksjonstid og lavere priser. Stoffene vi benytter til draktene er samme materialer som i vikingtiden - vi syr vikingklærne våre i lin og ull, men alle plaggene er ikke plantefarget. Dersom du ønsker deg en helt historisk korrekt vikingdrakt eller driver med vikingtids reenactment, anbefaler vi alltid håndvevede, plantefargede stoffer og håndsøm. Som en nettbutikk er ikke vår ambisjon å levere dette, men anbefaler deg gjerne håndverkere vi kjenner til som tar oppdrag innen vev, plantefarging og håndsøm.

Klesarvens mål er å gjøre flotte vikingdrakter- og plagg og tilgjengelige for alle - også de som ikke syr selv eller er aktive i vikingmiljøet i Norge. Historien kler deg!