Om Klesarven

 

Historien om Klesarven startet da Lene Lorentzen åpnet nettbutikken i mai 2015, den gang med et begrenset utvalg vikingklær og hetter. Klesarven AS ble til i 2019 hvor grunnlegger Lene Lorentzen og Matilde Brandt teamet opp om å ta eventyret videre til nye høyder, etter å ha samarbeidet i mindre skala siden 2016.

Lene Lorentzen er daglig leder i Klesarven, og er en kunst og kulturavhengig klesdesigner som har jobbet med visual merchandising og kulturhistoriske arkiver i en årrekke. Lene er vokst opp med hest og bor i dag på idylliske Nesodden med familie hvor designdrømmen nå er blitt virkelighet.

Matilde Brandt er markedssjef i Klesarven og har bakgrunn fra byrå. Hun bor i Oslo, brenner for kreativ bruk av sosiale medier og driver aktivt med hest, viking reenactment og foto, og lever store deler av sommerhalvåret på vikingmarkeder rundt omkring i Skandinavia.

Norsk design

Norsk natur, kultur og historie er viktig i vårt arbeid i Klesarven. Vår lidenskap for historiske, vakre klær inspirert av vikingtiden, kombinert med vår kjærlighet for hester og moderne etisk produksjon er fundamentet for vårt varemerke.

Vi jobber kontinuerlig med å utvikle oss etter kundens behov, og er så utrolig takknemlige for alle tilbakemeldingene og engasjementet fra kunder og venner.

I dag fører Klesarven både internasjonale merker og eget design. Klærne har ulik grad av autentisitet, og fører et bredt sortiment med noe for «alle». Vi har klær og tilbehør i alle størrelser, både nybegynnere og entusiaster, i tillegg til en helt egen kolleksjon med rideklær.

Tidløst design

Våre tidløse plagg er bindeleddet mellom fortid og nåtid og har sin naturlige plass hos moderne eventyrere. Plaggene er motstandsdyktig mot kortvarige trender og kan brukes både til hverdags og til de mange eventyrlige festivaler og eventer knyttet til middelalderen og vikingtiden.

Kunnskap, miljø og etisk produksjon

Våre svært bevisste kunder kjøper fra Klesarven fordi de vet at vi fører plagg inspirert av historiske funn fra vikingtiden samtidig som de verdsetter moderne passform og vårt fokus på naturmaterialer.

Det er med stolthet at vi designer i Norge og produserer etisk. Klærne våre sys hos våre samarbeidspartnere: norske Fair & Square og Quality Trade Asia i Kina, med stor vekt på etisk produksjon og gode arbeidsforhold. Alle smykker, vesker og tilbehør er håndlaget i Tyskland. Klesarven ønsker å bidra til en mer rettferdig og bærekraftig tekstilproduksjon globalt. Innen 2025 er alle Matilde rideskjørt, kapper og selekjoler også Svanemerket. Ullen vi lager tekstilene våre er sporbar og vi har som ambisjon å utelukkende benytte naturmaterialer i vår klesproduksjon; 100% ull og lin. Per i dag er alle klærne våre sydd i rene naturmaterialer, med unntak av de tre eldste selekjolene.

Tekstilindustrien er som kjent en miljøversting, og vi gjør vårt beste for å ivareta kloden i alle ledd av produksjonen vår. Vi faser trinnvis ut plastemballasje og har erstattet store deler av plastemballasjen med papir og lin. Om plagg kommer langveis fra transporterer vi med tog fremfor fly. 

Stoltheten næres av at kundene våre verdsetter våre kolleksjoner og det er vår drivkraft å gjøre dere fornøyde, og vi deler mer enn gjerne vår ekspertise og kunnskap!

Kvalitet som varer

Vi ønsker å tilby våre kunder de absolutt beste klærne i ulike priskategorier. Som rimeligste alternativ er 100% bomull, deretter 100% lin og ullblandinger. Vi produserer vårt eget vadmel ullstoff i 100% ull, og fører også diamantvevet 100% ull. Vårt overordnede mål er å fase ut alle syntetiske materialer, benytte så lite plast i emballasjen som mulig, og i løpet av de neste årene vil Klesarven kun føre plagg i rene naturmaterialer.

Den enestående holdbarheten er grunnen til at Klesarven kan tilby markedets lengste garanti på enkelte plagg. Da er det kanskje ikke så rart at rideskjørtet Matilde er vårt mest solgte produkt. Du har det livet ut og kundene bruker skjørtet til hverdags og til hest – og fest!

Passform som får deg til å føle deg vel!

Klesarven har alltid vært opptatt av at klærne skal passe alle som vil kle seg i historisk inspirerte klær. Det skal passe til anledningen, til hvordan du bruker klær, til lommeboka, men ikke minst, til både kropp og sjel. Klærne skal sitte godt på, noe som betyr god passform til alle damer i alle fasonger. Vi fører størrelser i XS–XXXL, og designet vårt er tilpasset kvinnelige former.

Klesarven i verden

Klesarven ble et verdensomspennende varemerke da vi lanserte rideskjørtet Matilde som er en viktig del av vår internasjonale suksess. Det ble designet etter et første møte med Matilde Brandt som trengte et skjørt i ull da hun alltid var frossen i stallen og på hest!

Ridekolleksjonen, som nå består av ulike typer rideskjørt, kapper og kjoler, samt en stadig større del av vikingkolleksjonen, sendes ut til kunder over hele verden. De fabelaktige kundene våre deler sine hverdagseventyr og historier gjennom Instagram, og vi elsker å se skjørtene i bruk i all slags vær! Klesarven-skjørtene brukes av kvinner over hele verden, og vi har ryttere i Klesarven-skjørt i mange land, blant annet Australia, USA, New Zealand og på Svalbard!