Vedlikehold og vaskeanvisning

Slik tar du vare på dine Klesarven-plagg

 

Draum selekjole - 100% saueull

Draum selekjole finnes i 100% ull og 80% ull, og skal behandles som ullplagg. De tåler fint maskinvask, se vaskeanvisning under.

Før vask kan du gå over selekjolen med en klesbørste for å fjerne eventuelle hår.

Vi anbefaler å vaske Draum selekjole på vaskemaskinens ullprogram, 30 grader, med ullvaskemiddel. Vask kjolen helst alene for best mulig resultat, eller med plagg av samme materiale og vekt.

Selekjolen skal ikke tørkes i tørketrommel. Etter vask legges kjolen til tørk, for eksempel over et tørkestativ (ikke henges på kleshenger til tørk) og strykes eller steames. Du kan gå over den med en ullkam for å fjerne eventuelle løse fibre/lo, alle naturmaterialer vil kunne loe noe.

Kjolens oppbevares best hengende på en kleshenger med klyper.

Fryd selekjole - 100% saueull

Fryd selekjole er sydd i 100% ull, og skal behandles som et ullplagg. De tåler fint maskinvask, se vaskeanvisning under.

Før vask kan du gå over selekjolen med en klesbørste for å fjerne eventuelle hår.

Vi anbefaler å vaske Fryd selekjole på vaskemaskinens ullprogram, 30 grader, med ullvaskemiddel. Vask kjolen helst alene for best mulig resultat, eller med plagg av samme materiale og vekt.

Selekjolen skal ikke tørkes i tørketrommel. Etter vask legges kjolen til tørk, for eksempel over et tørkestativ (ikke henges på kleshenger til tørk) og strykes eller steames. Du kan gå over den med en ullkam for å fjerne eventuelle løse fibre/lo, alle naturmaterialer vil kunne loe noe.

Kjolens oppbevares best hengende på en kleshenger med klyper, ikke heng den etter selene.

 

Frøya linkjole - 100% lin

Alle våre linstoffer er ferdig krympet, dvs at de ikke krymper i vask når du følger vaskeanvisningen. De kan fint maskinvaskes, se instruks nedenfor!

Vi anbefaler å skille mørke og lyse farger, og vaske fargerike linplagg hver for seg. For å få et best mulig resultat, spesielt med våre hvite kjoler, anbefaler vi å vaske linkjolen alene. 

Frøya linkjoler vaskes best på vranga, vreng plagget før vask. 

Vi anbefaler å vaske Frøya på 40 grader med et mildt vaskemiddel, og unngå tøymykner. Linen er myk som den er og blir bare flottere og flottere med bruken. Tøymykner kan ødelegge linens naturlige egenskaper.

Linkjolene skal ikke vaskes med klor. Blekemidler og vaskemidler med blekemiddel kan gjøre fibrene svakere, og endre fargen på plagget.

Etter vask kan du stryke kjolen mens den fremdeles er våt, før du henger den til tørk på en kleshenger. Å stryke plagget mens det fremdeles er fuktig gjør det lettere å få linen glatt. Når du oppbevarer kjolen hengende, blir den minimalt rynkete. Våre stoffer er vevet med et grovere garn, som gjør at den har en sjarmerende tekstur. Rynker vil i all hovedsak oppstå i armhulene, og det er helt normalt. 

 

Matilde rideskjørt - 100% saueull

Matilde rideskjørt er sydd i 100% ull, og skal behandles som et ullplagg. De vaskes gjerne ikke før de er skitne, om du kun har noen flekker på skjørtekanten kan disse lett fjernes med en fuktig klut. Om skjørtet har vært vått eller lukter litt svette anbefaler vi å lufte det - heng det ute i noen timer og ullen er som ny. Dersom skjørtet er skittent er det ikke noe problem å vaske det i vaskemaskinen, se vaskeanvisning under.

Før vask kan du gå over rideskjørtet med en klesbørste for å fjerne eventuelle hår. Om det er mye hestehår på skjørtet, anbefaler vi en rød klesbørste. Disse fjerner hårene effektivt!

Vi anbefaler å vaske Matilde rideskjørt på vaskemaskinens ullprogram, 30 grader, med ullvaskemiddel. Vask skjørtet alene, det er et stort og tungt plagg.

Etter vask henges skjørtet til tørk, og strykes eller steames ved behov. Du kan gå over den med en ullkam for å fjerne eventuelle løse fibre/lo, alle naturmaterialer vil kunne loe noe.

Dersom du ønsker et helt vanntett rideskjørt, kan du impregnere det med vår tekstilspray.

Rideskjørtet oppbevares hengende på en knagg, og kan fint henge fra lappen bak.

 

Favn sjal - 100% kasjmir

Favn sjal er et håndvevet sjal i 100% kasjmir - delikate naturfibre som føles silkemyke mot huden. Sjalet tåler derfor ikke maskinvask eller røff behandling, se vaskeanvisning under.

Vi anbefaler å vaske Favn sjal for hånd med ullvaskemiddel.

Sjalet skal skal ikke tørkes i tørketrommel. Etter vask legges sjalet til tørk, helst flatt, for eksempel over et tørkestativ. Du kan gå over den med en ullkam for å fjerne eventuelle løse fibre/lo, alle naturmaterialer vil kunne loe noe.