Festdrakter inspirert av vår norrøne kulturarv

Festdrakt fra Klesarven henter inspirasjon fra vår felles norrøne kulturarv.

Det er stor interesse for et alternativ til bunad.  Med våre drakter er du knyttet til norsk og norrøn folkekultur samtidig som du har valgfrihet, rask levering og du får det økonomisk veldig mye lettere enn et bunadkjøp!  

Hvorfor velge festdrakt i stedet for bunad? 

I dag har bunaden blitt et statusplagg. Den har blitt allemannseie. Men kostnaden på en ferdigsydd bunad, med alt riktig tilbehør, tyder på at den er alt annet enn det. Bunad handler kankje ikke lenger om hvor du er fra og hvilken tilknytning du har, men hvilke økonomisk tilhørighet du har eller hvilken klasse du tilhører? Det er et paradoks at bunaden har blitt et statusplagg som ekskluderer. 

Kundene våre føler at de finner mer identitet i en festdrakt fra Klesarven, et mer personlig uttrykk. Vi ser også at mange ønsker seg en festdrakt som er lettere å bære og bruke. Lettere for lommeboken og du får din egen farge, stil og tilbehør du er komfortabel med.  

Folk vil ha festdrakt fra Klesarven fordi de er fine og kundene våre føler seg fantastiske i kjolene våre. 🌸 

Når kan man bruke festdrakt?  
I tillegg til 17. mai brukes bunaden først og fremst i feiringer i familien, som dåp, konfirmasjon og bryllup. Våre kunder som bruker viking inspirerte festdrakter er:

🌸 første- og andregangsbruder som ønsker noe mer unikt og miljøvennlig. En hvit kjole brukes en gang. En festdrakt fra oss kan brukes til mange ulike begivenheter. 

🌸 Konfirmanter. Både mor og datter har gjerne festdrakter fra oss. 

🌸 Kvinner som har vokt ut av bunader både mentalt og i størrelse. Litt sliten av å gå i den samme tunge og trange bunaden?

 Grunner til å velge en festdrakt :  

"Jeg har respekt for bunadstradisjonene, og synes bunader er kjempefint. Kanskje et paradoks da at jeg har falt for denne festdrakten, synes bare den er så fin, og helt "meg". 

"Jeg har ikke bunad selv. Grunnen er at jeg ikke vil investere så mye penger for å ha et plagg hengende i skapet. Festdrakter syns jeg er fint. Ikke mange som har, så en skiller seg ut. Velg det du liker."

"Hvorfor bruke så mye penger på en drakt man egentlig ikke føler seg så vel i? Bare for at andre som har bunad mener at man skal bruke det? Og jeg har ikke tenkt å bruke en kalori på å bekymre meg for om noen synes det er upassende å sprade rundt i en drakt jeg føler meg flott i". 

"Jeg føler ikke tilknytning til noe bestemt sted slik en bunad gir, men vil allikevel være en del av felleskapet."