St. Michael- høsttakkefest

St. Michael – høsttakkefest

Erkeengelen Mikael var en svært populær helgen i Norge på 1100-1200 tallet.  Sankt Mikaelsdagen, eller Mikkelsmess, har blitt feiret 29. september siden vikingtiden da forestillingen om Mikael var ansett som svært viktig. Vi leser fortellinger om han i Njåls saga og i det store middelalderske diktverket Draumkvedet.

Engelen er som regel avbildet i kamp mot dragen eller skålvekten. Dragedreperen Mikael er en symbolskikelse som vi forbinder med mot, handlekraft og barmhjertighet.  Men det finnes andre drager og annet mot. Hver dag kjemper vi med dragen i vårt indre. Dragen i ditt bryst kan være redsel for å ikke lykkes, misunnelse ovenfor andre, underlegenhet, grådighet og mange andre former.

Hvert år feirer Steinerskoler og steinerbarnehager St. Mikael hvor barna gjennom tilrettelagte prøvelser og øvelser må hente frem sitt eget mot. Ved å overskride frykten i møte med det ukjente, det farlige og skumle kan de kjenne på det frydefulle øyeblikket når dragen nedkjempes.  Hvordan kjennes det å være modig? Hva skjer hvis vi ikke kjemper denne kampen? Blir vi sakte til drager da?

Kanskje middelaldermenneske likevel var klokere enn vi? Kanskje Erkeengelen Mikael med skålvekt og sverd er livsens nødvendig også for det moderne mennesket? Verden trenger flere Mikaelsriddere, vil du?

IMG_7819Mikael ser ikke på hva du har vært- men på hva du kan bli!  La dragen inspirere deg og la feiringen preges med en fargerik iscenesettelse av Mikaels og vår egen kamp. Kjolene kan du skaffe deg her.

LagreLagre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *