Kjole guide; selekjoler/ull kjoler

Over serkene så vil de fleste ha en flott kjole i farger som gjør antrekket komplett. 

Vi har snart 3 ulike varianter av selekjoler.  

Selekjolen Gyda i 100 % bomull er manges favoritt da den er lett, rimelig og viser mye av de fine serken. Den er åpen og har snøring i sidene slik at den lett passer alle byster og hofter.  

Selekjolen Anna er i blandingsull og er vår absolutte bestselger. Den er form sydd over bysten og har i tillegg snøring i ryggen slik at du får en perfekt passform. Kjolen er ikke åpen i sidene slik som Gyda.  Med stor vidde i skjørte delen er det lett å bevege seg.  

Selekjolen Draum en ny selekjole som kommer i juni 2020. Den er vevet i 80 % ull og kommer i diamantkypert stoff i 3 farger;rød, blå og grønn.  Selekjolen er lukket og er inspirert av detaljer i Køstrup kjolen. Den har en elastisk bakdel og framdel men sitter allikevel løsere enn Anna som kan snøres inn. Her er det lagt opp til at du kan justere litt selv med f.eks. sikkerhetsnål i den elastiske delen om den skulle være litt stor. Her er det plass til et par kilo ekstra over magen. 😁 Den kan lett tas av og på alene i motsetning til Anna hvor man trenger hjelp til snøring bak. 

Så har vi 3 ulike varianter av ull kjoler

Ullkjolen Inger er både en hverdag- og festkjole laget i fiskebenvevet ull. Et vevet mønster mye brukt i vikingtiden. Den har samme mønster/kjolesnitt som Dagny, Gerd og Gudny bare kortere i lengden. Det er en kjole i midi lengde og god vidde på linje med Anna selekjole. Men den har altså ingen seler. Den er heldekkende med splitt hals og lange ermer. Denne kjolen er også flott med korte ermer eller 3/4 lange ermer.  Lett å klippe til din egen variant.  Den finnes i blå men kommer også i rustfarget juni 2020.

Ullkjolen Frigg er både en hverdags- og festkjole laget i diamantkypert vevet 80 % ull. Et flott vevet mønster mye brukt i vikingtiden.  Mønsteret er det samme som Ullkjolen Inger.  Kommer i 3 farger; rød, blå og grønn, juni 2020. 

Ullkjolen Vigdis er en fotsid lang kjole i ullblanding.  Den har samme mønster/kjolesnitt og fasong som Dagny og Solveig serkene.