Kjole guide; selekjoler/ull kjoler

Over serkene så vil de fleste ha en flott kjole i farger som gjør antrekket komplett. 

Vi har 2 ulike varianter av selekjoler.  Men snart 4 ! 

Selekjolen Gyda i 100 % bomull er manges favoritt da den er lett, rimelig og viser mye av de fine serken. Den er åpen og har snøring i sidene slik at den lett passer alle byster og hofter.  Utgår 2021. 

Selekjolen Anna i 40 % ull er vår absolutte bestselger. Den er form sydd over bysten og har i tillegg snøring i ryggen slik at du får en perfekt passform. Kjolen er ikke åpen i sidene slik som Gyda.  Med stor vidde i skjørte delen er det lett å bevege seg.  

Selekjolen Draum en ny selekjole, Klesarven design, som kommer i juli 2020. (korona forsinket) Den er vevet i 80 % ull og kommer i diamantkypert stoff i 3 farger;rød, blå og grønn.  Selekjolen er lukket og er inspirert av detaljer i Køstrup kjolen. Den har en elastisk bakdel og sitter løsere enn Anna som kan snøres inn. Her er det lagt opp til at du bruker belte for å gi den mer form. Men den er også nydelig uten belte og kan henge løst. Her er det plass til et par kilo ekstra over magen. 😁 Den kan lett tas av og på alene i motsetning til Anna hvor man trenger hjelp til snøring bak. 

Selekjolen Frigg er også ny, Klesarven design, og kommer juli 2020. (korona forsinket) Den er både en hverdags- og festkjole laget i diamantkypert vevet 80 % ull. Et flott vevet mønster mye brukt i vikingtiden.  Mønsteret er nytt i 2020 og kommer i 3 farger; rød, blå og grønn. Den kan minne om Gyda da den er åpen i sidene fra livet og ned men den har ikke snøring i sidene og er basert på funn fra vikingtiden. 

Selekjolen Frøydis  kommer 2021 og er Klesarven design. Den er basert på Hedeby funn og er en nydelig enkel lukket selekjole med stropper.  

Så har vi 2 ulike varianter av ull kjoler

Ullkjolen Inger er både en hverdag- og festkjole laget i fiskebenvevet ull. Et vevet mønster mye brukt i vikingtiden. Den har samme mønster/kjolesnitt som Dagny, Gerd og Gudny bare kortere i lengden. Det er en kjole i midi lengde og god vidde på linje med Anna selekjole. Men den har altså ingen seler. Den er heldekkende med splitt hals og lange ermer. Denne kjolen er også flott med korte ermer eller 3/4 lange ermer.  Lett å klippe til din egen variant.  Den finnes i blå men kommer også i rustfarget juli 2020.

Ullkjolen Vigdis er en fotsid lang kjole i ullblanding.  Den har samme mønster/kjolesnitt og fasong som Dagny og Solveig serkene.