Kjole guide; selekjoler/ull kjoler

Over serkene så vil de fleste ha en flott kjole i farger som gjør antrekket komplett. 

Vi har 3 ulike varianter av selekjoler.  

Selekjolen Anna i 40 % ull er formsydd over bysten og har i tillegg snøring i ryggen slik at du får en perfekt ettersittende passform. Kjolen er ikke åpen i sidene.  Med stor vidde i skjørte delen og med sin A fasong er det lett å bevege seg.  Kjolen kler alle kropper og er en nydelig festdrakt!  

Selekjolen Draum en ny selekjole, Klesarven design. Den er vevet i 80 % ull og kommer i diamantkypert stoff i 4 farger; oransje, rød, blå og grønn.  Selekjolen er lukket og er inspirert av detaljer i Køstrup kjolen. Den har en elastisk bakdel og sitter løsere over magen enn Anna som kan snøres inn. Her er det lagt opp til at du bruker belte for å gi den mer form. Men den er også nydelig uten belte og kan henge løst. Her er det plass til et par kilo ekstra over magen. 😁 Den kan lett tas av og på alene i motsetning til Anna hvor man trenger hjelp til snøring bak. 

Selekjolen Frigg er både en hverdags- og festkjole laget i diamantkypert vevet 80 % ull. Et flott vevet mønster mye brukt i vikingtiden.  Kommer i 3 farger; rød, blå og grønn. Den kan minne om Gyda da den er åpen i sidene fra livet og ned men den har ikke snøring i sidene og er basert på funn fra vikingtiden. Frigg har 2 nydelige stropper i stedet for seler.  Her legges det opp til at den er løst sittende og at du selv kan legge inn noen innsnitt hvis du ønsker den mer tilpasset deg.