Kjole guide; serker

Vi har mange ulike serker, også kalt underkjoler og vikingkjoler. 

Serkene våre finner du enten i 100 % bomull eller 100 % lin. 

Lin kjolene kommer i ulike variasjoner i stoff tykkelse. En tynnere og en tettere stoff variant. Men alle er forvasket og krymper ikke.

Lett lin Dagny har den tynneste lin kvaliteten. Ca. 190 gram. Deilig og lett på til varme sommerdager. Denne bør du ha selekjole over da den kan bli gjennomsiktig i motlys.   

Tett lin Snøfrid og Gudny har begge samme lin kvalitet i tettere lin som ikke er gjennomsiktig. Ca 250 gram og sitter fantastisk på. Denne brukes som en hverdagskjole i seg selv eller sammen med alle våre selekjoler. 

Serkene er designet etter 2 ulike mønstre:

Serker med kiler; Vår linkjole Snøfrid er designet etter vikingenes bruk av mønsterkonstruksjon. Den har små frikantede kiler under ermene for å skape rom for bevegelse mer enn de med rundskåret ermer. Snøfrid har også 4 kiler:  på sidene samt front og bak. Passer spesielt godt for brede skuldre og de som bruker kjolen til mye bevegelse.

Serker med rundskåret erme fasong:  Serker med samme "moderne" mønsterforming som brukes i dag. Serker med rundskåret ermer er også funnet i vikingtiden i følge funn. Denne gir en nydelig passform.  Gudny, Solveig og Dagny er alle serker med rundskåret erme fasong.

Bomull kjolen Solveig er i samme type kanvas stoff . Husk at bomullskjolene krymper i vask. Kun i lengden, ikke bredden.