Klesarven sin egen kolleksjon er designet i Norge, produsert i Europa.  Det gjelder disse plaggene:

  • Viking lin kjole – Lagertha
  • Viking lin kjole- snøfrid
  • Viking lin tunika – Hugin
  • Rideskjørt i ull – Matilde
  • Ride skjørt i bomull – Lisa
  • Vikinghetter i ull og lin – Oseberg og Midgard
  • Ride kjole – Victoria
  • Ull kjole – Vigdis

Klesarven produserer kvalitetsplagg du kan kjøpe med god samvittighet, for de er sydd under anstendige arbeidsforhold. Miljøaspektet er med i alle ledd, ikke minst fordi klærne er laget for å vare. Det er viktig at produksjonsprosessen er gjennomskuelig. I dag blir alt design fra Klesarven produsert i et søm atelier i Spania: www.dobentextil.com.  Det er en familie eid fabrikk hvor de har frihet, verdighet og gode arbeidsforhold.

I tillegg produserer Klesarven nå i Tyrkia hos Erdem.  Denne bedriften eies av to søstre som har tatt over familebedriften som 4. generasjon og som også designer egne historiske klær som selges til forhandlere. www.bycalvina.com 

Klesarven er opptatt av at klærne skal brukes og at de skal vare lenge.  Alle plagg testes ut med få bestillinger første gang for så og supplere fortløpende. INGEN klær kastes eller blir til overs. Klesarven er opptatt av å kun produsere plagg som du og andre eventyrlystne vil ha og dermed skapes ingen overproduksjon som vi ser de store kleskjedene har. For hovedproblemet ved dagens kles- og moteindustri- og den egentlig trusselen mot miljøet, ligger i selve forretningsmodellen til kjedene: Overproduksjon og utnyttelse av billig arbeidskraft samt lite miljøansvar. Ingen av stoffene eller produksjonen til Klesarven forgår Kina/Asia hvor vi vet at det uverdige arbeidsforhold og lav kvalitet.

 

Hva er steinvasket lin?

Det er en prosess hvor stoffet blir behandlet med steiner for å gi det et litt slitt utseende. Denne prosessen gjør at stoffet blir mykere og mer fleksibelt.  Alle linstoffene i Klesarvens kolleksjon er i høy kvalitet og steinvasket for å oppnå en rustikk og historisk look.  Klærne krymper ikke i vask og da linen er tung så får du optimal passform og lite krøller. Linen gir struktur men blir ikke stiv og endrer ikke passform. All lin er i fra Europa. Noen lin farger kjøpes ferdig og noen farger vi selv.

Bomull

Alle bomull stoffene vi bruker er farget med øko farger uten tilsatt kjemikalier.  Det gjør plaggene trygge selv for de med sensitiv hud. Alt av bomull er produsert i Tyrkia.

Ullstoffene er fra Spania og produseres i Barcelona.