Historie er viktig!

Klesarven designer og selger importklær inspirert av vikingtiden og norsk kulturhistorie. Ved å studere historiske funn ønsker jeg å gjenskape klesplagg fra denne tiden med høy grad av autentisitet, og på den måten ta vare på en del av den norske kulturarven. Ønsket er at håndverkstradisjoner skal møte det moderne liv med mystikk, farger og historie. Klærne er tidløse, varige og miljøvennlige, laget i Europa. Ved bruk av ull og lin skal klærne gå i arv til neste generasjon. Klærne er designet i Norge og er inspirert av det vi vet om vikingenes mønster konstruksjon og design. I tillegg importerer bedriften både klær i historisk stil og klær basert på norsk kulturhistorie helt frem til ca. 1900 tallet, herav busserullen!

Nettbutikken

Klesarven åpnet jeg, Lene Lorentzen, i mai 2015.  Jeg er utdannet klesdesigner og er konstant forelsket i vakre tekstiler og ornamenter fra norsk kulturhistorie. Jeg beundrer virkelig alle som jobber for å videreføre selve håndverket fra vikingtiden med brikkevev, plantefarging, håndsøm og dekor.  Men selv ønsket jeg meg klær som var moderne g ferdig laget men allikevel i ganske høy autentisk vikingstil. Jeg fant ikke annet enn webbutikker i utlandet med 4 ukers leveringstid, + frakt + mva++. Det måtte da være fler enn meg som ville ha en høykvalitets lin kjole i standard størrelse som kunne kjøpes på nett enkelt og raskt? Det er det! Et “vikingkostyme” fra Kina er uaktuelt for flere enn meg! For disse klærne er ikke bare vikingklær som brukes en gang i året. Det er nettopp helt vanlige klær som du kan bruke på tur i skogen, vikingbryllup, vikingfestivaler, middeladerfestivaler, eventer, på hytta, i hagen, på fest, i sofaen, på stranden, på byggeplassen, på steinerskolen hele året og  hvor du måtte ønske.

Klærne

Vi kan ikke vite nøyaktig hvordan de eldste klærne fra vikingtiden så ut, men vi vet noe om hvorfor de er laget og hvilken funksjon de hadde. Klær spiller en viktig rolle i samfunnet, ikke minst som statussymbol.  Å bære en vikingdrakt var spesielt, og når vi idag kler oss opp i vikingklær er det med på å bringe historien nærmere. Klesarven ønsker at alle rollespill-entusiaster, museumsbesøkende, historie- og kultur interesserte og skal få oppleve den mektige følelsen av hvordan det er å bære en vikingdrakt, og at formidlere av vår kulturarv kan bruke klær som en sentral del av formidlingen for å gjøre historien levende og nær. På den måten kan vi vise frem vår felles kulturarv med stolthet og glede!

Historien kler deg!

Presse:

Norwegian American weekly

Norwegian American weekly

Norwegian American weekly

Norwegian American weekly

Gå til PRODUKTER for å reise tilbake i tid.   Klesarven 2017