Uncategorized @no

«Jeg vil at de skal brukes»!

25 juni ble det skrevet om Klesarven sine klær i bloggen til Anja Holt . Familien ble sponset da de skal på Norges ferie og vise seg frem!

Vi har fått kontakt med Klesarven, eller Lene som sikkert familien hennes kaller henne, og vi fikk komme hjem til denne skjønne damen for å prøve ut klær og farger. Dette var jo helt bonanza for jentene. En stor herlig plen, hengekøye og ikke minst esker på esker med farger og størrelser.

kulekids

Jeg digger Ida og Vilde. De er voksne på sitt vis når det kreves. Man kan stole på dem, de er snille og greie men de har også en annen side som de ikke er redde for skal slippe til. Jeg håper de aldri lar seg styre av venner som sier at det er fjasete. For selv er jeg førti og jeg bøller fortsatt. Eller var det skurk?

Og jeg kan skrive side opp og side ned om hvor gode disse plaggene er. Og hvor flott man føler seg. Og det gjorde jeg virkelig, med skålspenner og alt! Jeg følte meg faktisk like fin i dette som i bunad. Men det var vesentlig mer behagelig, om det er lov å si i disse bunadsdebatt- tider. Jeg hadde jo til og med hette….. uansett, det var ikke det jeg skulle frem til, men:

Lene er opptatt av en ting og det er at disse klærne skal brukes. De skal ikke bli gjemt bort i et skap. De skal ikke tas frem, slik min bunad blir, en gang i året. De er sydd på maskin, hvilket også gjør noe med prisen, som igjen gjør at disse plaggene kan brukes. Det første Ida og Vilde gjorde var å ta på seg kjolene og løpe på plenen for å teste. Da lo jeg godt.

Det var flere enn meg som lo da jeg sendte dette bildet videre. Vilde hadde stått opp og tatt på seg drakten igjen. Her ligger hun og ser på barne-TV mens jeg fikset frokost i går. Fint det, Vilde, den serken er full av grønske. Overkjolen er full av gress. Bare ta den med opp i sofaen. Rene fanden at hun vet at disse øynene får henne ut av slik trøbbel….

Jeg fikk henne til å skifte, hun reiste til en venninne, overkjoler og hetter ble hengt ut til lufting. Serkene var så møkkete! De sto nesten av seg selv. De måtte vaskes. Og hellige moder, de går i vaskemaskinen! Og se så deilige farger vi har valgt (med kyndig hjelp av Lene).

2016-06-24-13.47.53-2

 

Alle flekkene ble borte, selv Ida sin GEDIGNE grønskeflekk. Jeg hang overkjolene i skapet og disse til tørk. Hva tror du skjedde når Vilde hadde tatt kveldsdusjen? Jo, da var hennes «tørr nok» til å brukes igjen. Og nå var den enda deiligere å ha på enn første gang….

kler-meg

 

 

LagreLagre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *