Historie er viktig!

Klesarven designer og selger importklær inspirert av vikingtiden, middelalderen og norsk kulturhistorie. Ved å studere historiske funn ønsker jeg å gjenskape klesplagg fra denne tiden med høy grad av autentisitet, og på den måten ta vare på en del av den norske kulturarven. Ønsket er at håndverkstradisjoner skal møte det moderne liv med mystikk, farger og historie. Klærne er tidløse, varige og miljøvennlige, designet i Norge, laget i Europa. Ved bruk av ull og lin skal klærne gå i arv til neste generasjon. Klærne er inspirert av det vi vet om vikingenes mønster konstruksjon og design. I tillegg importerer bedriften både klær i historisk stil og klær basert på norsk kulturhistorie helt frem til ca. 1900 tallet, herav den skandinaviske arbeidsskjorten fra 1850-tallet.

Vikingenes hester

Vikingtiden vrimler av hester. Vi finner dem i graver og på offerplasser, avbildet på smykker, runesteiner og billedvev. De er også omtalt i myter og sagaer og vi aner hestens nærvær i stedsnavn og landskap. Hesten var storfolks yndlingsdyr og statussymbol. Den var transportdyr, offerdyr og fruktbarhetssymbol – både i dette livet og det neste. Hestekrefter skulle storfolk ha, enten hesten ble brukt til å ri eller trekke vogn.

The Riding Skirt Squad er en samling hestegærne Klesarven kunder som elsker hest, vikingtida, middelalderen, fantasy og som er opptatt av natur og kunst og kultur. Klesarven har designet rideskjørtet i samarbeid med en av verdens største hesteblogger og instagrammer Matilde Brandt.  @matildebrandt / www.matildebrandt.no / .  Rideskjørt er et historisk plagg men ikke fra vikingtiden!  Rideskjørtet er derimot inspirert av tidlig jernalder da det er funnet et omsalgsskjørt som jeg lot meg inspirere av og designet. Rideskjørtet Matilde er i Vadmel og uten metaller/plast av noe slag. Like enkelt og naturvennlig som for over 1000 år siden!

Nettbutikken

Klesarven åpnet 3. mai 2015.  Som utdannet klesdesigner og konstant forelsket i vakre tekstiler, kunst og ornamenter fra norsk kulturhistorie så var veien kort til å lage noe eget. Klærne er ikke bare typiske viking- og middelalderklær som brukes en gang i året. Det er nettopp helt vanlige klær som du kan bruke på tur i skogen, vikingbryllup, viking- og middeladerfestivaler, eventer, på hytta, i hagen, på fest, i sofaen, på stranden, på 17. mai og i stallen hele året eller andre steder hvor du måtte ønske.

Klærne har ulik grad av autentisitet. For noen handler klær som har den riktige stilen, noen ønsker både riktig stil og høyere grad av autentisitet med tanke på tekstiler mens mange naturlig nok er opptatt av pris mer enn autentisitet. Her er det plass til alle!

Plaggene

Vi kan ikke vite nøyaktig hvordan de eldste klærne fra vikingtiden så ut, men vi vet noe om hvorfor de er laget og hvilken funksjon de hadde. Klær spiller en viktig rolle i samfunnet, ikke minst som statussymbol. Å bære en vikingdrakt var spesielt, og når vi idag kler oss opp i vikingklær er det med på å bringe historien nærmere. Klesarven ønsker at alle rollespill-entusiaster, museumsbesøkende, historie- og kultur interesserte og skal få oppleve den mektige følelsen av hvordan det er å bære en vikingdrakt, og at formidlere av vår kulturarv kan bruke klær som en sentral del av formidlingen for å gjøre historien levende og nær. På den måten kan vi vise frem vår felles kulturarv med stolthet og glede!

Historien kler deg!

Klesarven i presse:

Gå til PRODUKTER for å reise tilbake i tid.   Klesarven 2018.

LagreLagre

LagreLagre