Historie er viktig!

Klesarven designer og selger importklær inspirert av vikingtiden og norsk kulturhistorie. Ved å studere historiske funn ønsker jeg å gjenskape klesplagg fra denne tiden med høy grad av autentisitet, og på den måten ta vare på en del av den norske kulturarven. Ønsket er at håndverkstradisjoner skal møte det moderne liv med mystikk, farger og historie. Klærne er tidløse, varige og miljøvennlige, designet i Norge, laget i Europa. Ved bruk av ull og lin skal klærne gå i arv til neste generasjon. Klærne er inspirert av det vi vet om vikingenes mønster konstruksjon og design. I tillegg importerer bedriften både klær i historisk stil og klær basert på norsk kulturhistorie helt frem til ca. 1900 tallet, herav den skandinaviske arbeidsskjorten fra 1850-tallet.

Nettbutikken

Klesarven åpnet 3. mai 2015.  Som utdannet klesdesigner og konstant forelsket i vakre tekstiler, kunst og ornamenter fra norsk kulturhistorie så var veien kort til å lage noe eget. Klærne er ikke bare typiske viking- og middelalderklær som brukes en gang i året. Det er nettopp helt vanlige klær som du kan bruke på tur i skogen, vikingbryllup, viking- og middeladerfestivaler, eventer, på hytta, i hagen, på fest, i sofaen, på stranden, på 17. mai og i stallen hele året eller andre steder hvor du måtte ønske.

Klærne har ulik grad av autentisitet. For noen handler klær som har den riktige stilen, noen ønsker både riktig stil og høyere grad av autentisitet med tanke på tekstiler mens mange naturlig nok er opptatt av pris mer enn autentisitet. Her er det plass til alle!

Klærne

Vi kan ikke vite nøyaktig hvordan de eldste klærne fra vikingtiden så ut, men vi vet noe om hvorfor de er laget og hvilken funksjon de hadde. Klær spiller en viktig rolle i samfunnet, ikke minst som statussymbol.  Å bære en vikingdrakt var spesielt, og når vi idag kler oss opp i vikingklær er det med på å bringe historien nærmere. Klesarven ønsker at alle rollespill-entusiaster, museumsbesøkende, historie- og kultur interesserte og skal få oppleve den mektige følelsen av hvordan det er å bære en vikingdrakt, og at formidlere av vår kulturarv kan bruke klær som en sentral del av formidlingen for å gjøre historien levende og nær. På den måten kan vi vise frem vår felles kulturarv med stolthet og glede!

Historien kler deg!

Klesarven i presse:

Gå til PRODUKTER for å reise tilbake i tid.   Klesarven 2017

LagreLagre

LagreLagre